Posts

Posts uit juni, 2021 tonen

Aan de allerliefste en allerfijnste vierdeklassers:

Afbeelding
  Aan de liefste toppers van het vierde leerjaar: Als ik mocht, echt waar, dan hield ik je nog een jaar. Maar je bent hier nu klaar,  dus ja, ga nu maar. Ik zal nog even zwaaien, tot voorbij de poort. Met 'veel geluk'  en 'het ga je goed',  mijn allerlaatste toverwoord. En zie ik je weer, dan zal ik denken,  fier en blij: Dat was toch mooi eentje van mij!                 Geert de Kockere Liefs juf Stephanie

Afscheid L4: Lapbook vol fijne herinneringen

Afbeelding
 Op de allerlaatste schooldag in het vierde maakten we een lapbook. In dit lapbook verzamelden we fijne herinneringen en complimentjes. Maar het materiaal om dit lapbook te versieren kregen we niet zomaar. We probeerden dit te verdienen door samen als groep allerlei opdrachten uit te voeren. Zo gingen we op zoek naar unieke eigenschappen bij mekaar via een stoelenspel. Daarnaast speelden we ook 'black box' om complimenten aan elkaar uit te delen. 

Escape-Cluedo: Wie heeft Frida Kahlo vermoord?

Afbeelding
 Om het jaarthema rond kunst af te sluiten speelden we een heuse escape-cluedo-game. De bekende kunstenares Frida werd op gruwelijke wijze vermoord in ons klooster. De kinderen werden in groepjes verdeeld over de kamertjes in het klooster. In elke kamer lagen raadsels en hints verstopt om het mysterie te kunnen oplossen. De detectives van het derde en vierde leerjaar probeerden op een lijst alle mogelijke moordwapens, locaties en daders af te vinken.  Uiteindelijk ontdekten we dat Piet Mondriaan de schuldige was. Hij had Frida in het hart gestoken met een penseel in de verfwinkel 'Gamma'.  Applaus voor het groepje van Eunice, Flore, Zaunder-Lee en Iliana die deze moordzaak het snelst oplosten, en zo konden ontsnappen uit het kamertje.