Posts

Posts uit februari, 2021 tonen

Talenteneilandjes

Afbeelding
 We sloten de week af op de talenteneilanden.  Beeldeiland: Pictionary  Fijneiland: Domino Taaleiland: Tik tak boem Sameneiland: een harpertje vouwen en vragen stellen 

L4: typen

Afbeelding
 Deze week oefenden we verder op het blind typen. De kinderen kregen de opdracht om te typen onder hun T-shirt. Hierdoor konden ze zeker niet meer spieken naar hun vingers.

Winnaar van de Valentijnsbino

Afbeelding
 Hoera voor Marit! Ze slaagde erin om als snelste van de hele klas de opdrachten uit de Valentijnsbingo uit te voeren. 

Wie heb ik aan de lijn..?

Afbeelding
 Tijdens een taalles speelden we een telefoongesprek na als oefening. De kinderen kregen de opdracht om via de telefoon iemand te overtuigen om iets te kopen. 

Hieperdepiep voor Ella!

Afbeelding
 Hoera voor Ella! In de krokusvakantie werd ze een echte tiener. :)

Thema wero: De machine, ons lichaam!

Afbeelding
 Deze week is ons nieuw thema wereldoriĆ«natie van start gegaan, namelijk 'De machine: ons lichaam'. De kinderen leerden de namen van de beenderen uit ons skelet, de namen von onze lichaamsdelen en de functies van ons skelet. De leerstof oefenden we in tijdens een aantal groepsopdrachten:  1. De kinderen speelden Twister. Hierbij werden de lichaamsdelen correct benoemd.  2. Ze puzzelden ons skelet in elkaar. Bij elk been legden ze een juist naamkaartje.  3. De kinderen probeerden het skelet na te tekenen.  4. De kinderen legden naamkaartjes met lichaamsdelen op de juiste plaats in ons lichaam.  5. Om ter snelst het juiste lichaamsdeel aanwijzen.