Posts

Posts uit januari, 2021 tonen

Kom maar dichter....

Afbeelding
 Heerlijk genieten van gedichten tijdens de poëziewandeling ... Elke dag een poëzieraadseltje oplossen en ons eens uitleven bij de "poëzieselfie" Sleutelkind van Geert De Kockere !  Smaakt naar meer... Klik maar op de link:   poëzieselfie

Een tof cadeautje voor juf Lieve Dewitte!

Afbeelding
Voor de dag van de directeur hadden we met de ganse klas samen een origineel cadeautje gemaakt. We bedachten een leuk beeldverhaal voor juf Lieve met als thema " muziek". Hiermee willen we haar bedanken voor haar dagelijkse inzet voor de kinderen, de leerkrachten en de school!

Dag van de directie

Afbeelding
 Op dag van de directie wilden we onze lieve directeur, juf Lieve verrassen. Elke klas maakte een stripverhaal. Het stripverhaal ging over het leven van juf Lieve. De kinderen verzonnen zelf de verhaallijn en bewerkten de foto's.  Stripverhaal L4: Stripverhaal L3:

Poëzieweek

Afbeelding
 Deze week is de poëzieweek van start gegaan. De juf verrast ons elke dag met een nieuw gedicht. Daarnaast gingen we ook zelf aan de slag.  De kinderen kozen een gedichtenbundel uit waarin ze graag wilden lezen. Vervolgens kozen ze zelf een gedicht uit. Op basis van de titel en enkele speciale woorden uit het gedicht, maakten we elk een brainstorm. Vanuit deze brainstorm proberen we nu zelf een eigen gedicht te schrijven.  Dit gedicht zullen we volgende week verwerken in een kunstwerk. Zijn jullie al benieuwd?

Poëzieweek: Leesuitdagingen

Afbeelding
 Deze week zijn we gestart met enkele leesuitdagingen. De kinderen kiezen een gedichtenbundel uit. Bij elke gedichtenbundel hoort een briefje met enkele vragen. Wanneer ze de vragen over het gedicht goed kunnen oplossen, verdienen ze een stempel op hun leeskaart.

Kranten in L4

Afbeelding
  Vrijdag sloten we kijker 4 af met nog een laatste opdracht rond kranten. De kinderen zochten in de krant een artikel. Vervolgens probeerden ze vier vragen te formuleren over het artikel. Zo maakten ze eigenlijk zelf een lesje begrijpend lezen voor elkaar.

Actua

Afbeelding
 Marie, Flore en Estée brachten vrijdag het nieuwsbericht. Het nieuws werd live vanuit de studio gebracht. Er waren zelfs reporters ter plaatste. Goed gedaan hoor!

Thema ziek zijn week 2

Afbeelding