Posts

Posts uit december, 2019 tonen

Wiplala

Afbeelding
De laatste namiddag voor de vakantie keken we samen naar de film Wiplala. Het was heel gezellig!  Bedankt aan de mama van Estée voor de lekkere cupcakes. 

Kerstverhaal

Afbeelding
De hele school werd door het 3e kleuter uitgenodigd om te kijken naar hun kerstverhaal. 
Afbeelding
 Sinterklaas in de klas... Nog enkele kiekjes van de Sintweekjes op maandag... We maakten de krullen van de baard van Sinterklaas na met de plasticine, we speelden met de Sinterklaas en Zwarte Pietjes, de cadeautjes en de schoorstenen. In de boekenhoek konden we genieten van verhaaltjes over de Sint, we speelden met de magneetjes en de stokpaardjes en het allerleukste was de schrijfdans 'krullen van Sinterklaas met scheerschuim'! groetjes, juf Anja

Mijn gemeente

Afbeelding
Tijdens de les wereldoriëntatie leerden we waar je afval naar toe kan brengen in de gemeente (en net buiten de gemeente). De leerlingen van het 4e leerjaar gingen onlangs op bezoek naar de kringloopwinkel. Martha kwam ons vertellen dat niet alles wat de mensen weggooien afval is, sommige dingen kan je nog hergebruiken. Bedankt Martha om ons kort de werking van de kringloopwinkel uit te leggen.

Een breuk nemen van een geheel

Afbeelding
We leerden een breuk nemen van een geheel. 

Kerstboom versieren

Afbeelding
Kracht 3 "Rekening houden met elkaar (iedereen is anders en dit is oké)" De derde opdracht van sociale vaardigheden was de kerstboom versieren. Om de versiering te maken, hebben wij samengewerkt met de leerlingen van het 6e leerjaar en de kleuters van de 1ste kleuterklas. Wij hebben de mooie slinger gemaakt die in de boom hangt. 🌲🌲🌲🌲

Seizoenenboom maken

Afbeelding
We maakten in de klas een boom. Een boom die veranderd naargelang de seizoenen. Nu hangen er kerstballen aan en Sintballen, het lijkt op een kerstboom. Maar wordt het winter en lente dan wordt onze boom een winterboom, lenteboom, paasboom,... De klas werd verdeeld in drie eilanden. Een eiland schilderde de takken en de bladeren, een ander eilandje knutselde de ballen voor aan de boom. En een laatste eilandje werkte aan de pakjes voor onder de boom. Een prachtige boom in onze klas!